25.03.2015 г.

Сметната палата на Република България бе домакин на VIII–та среща на Работната група на ИНТОСАЙ по ключови национални индикатори, която се ръководи от Сметната палата на Русия.

Срещата се проведе от 24 до 26 март 2015 г. в хотел “Балкан” в София.  В нея  участваха представители на върховните одитни институции на Австрия, Армения, Бразилия, Китай, Финландия, Унгария, Литва, Молдова, Пакистан, Полша, Русия, Словакия, Индонезия, Замбия.

Форумът бе открит от Татяна Мануйлова, член на борда на руската Сметна палата и от Тома Дончев, член на българската Сметна палата.

В рамките на Работната група по Ключови национални индикатори към ИНТОСАЙ   българската Сметна палата извърши одит на изпълнението на „Мерки за гарантиране на социална защита на уязвимите групи от населението“ за периода от 01.01.2010 г. до 31.12.2013 г., резултатите от който бяха представени на срещата. Съгласно проекта, координатор на който бе Сметната палата на Унгария, всяка от страните извърши одитите по самостоятелно изготвена програма и избрани ключови индикатори за устойчивост.