14.08.2023 г.

Заместник-председателят на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева похвали кметове от родопски общини за добре направени финансови отчети по време на форум в Момчилград.

"Когато се каже Сметна палата, някои хора се напрягат, защото я свързват с проверки. Но сега искам да поздравя кметовете на Момчилград и Крумовград - госпожа Илкнур Кязим и госпожа Себихан Мехмед, защото те наложиха много висок стандарт - показват го финансовите одити на управляваните от тях общини. Заверките им бяха без грешки", заяви госпожа Грънчарова.

Тя бе сред участниците в дискусията „Бранд Родопи -  Чудесата на Момчилград”, организирана от медия „Стандарт”, Общество „Културно наследство” – българският представител на Европа Ностра /обществено движение за опазване на Европейското културно и природно наследство/ и кампанията „Чудесата на България“. В нея се включиха депутати, кметове, представители от министерството на културата, туристически бизнес организации и  академичните среди. Модератор бе Славка Бозукова, издател и главен редактор на „Стандарт“ и председател на Общество „Културно наследство”.

Заместник-председателят на Сметната палата участва и в церемонията по награждаване на изтъкнати граждани и млади таланти от Момчилград.  Горица Грънчарова връчи грамота на Нур Исмаил, солистка в детската вокална група „Златна ябълка“, за нейното отлично представяне на фестивала за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“ в град Панагюрище. Тъй като Нур бе на участие в страната, грамотата получи майката на момичето.

Отличия в рамките на кампанията „10 причини да остана в моя Момчилград“ получиха също младите спортни таланти и техните треньори от школите по тенис на маса, вдигане на тежести и борба, които са голямата гордост на Момчилград.

Форумът в Момчилград е четвъртият от  националната кампания "Бранд България – Докосни Чудесата" за ребрандиране на страната ни въз основа на културно-историческото наследство и създаването на регионални брандове.