13.07.2017 г.

Сметната палата извърши проверката на имуществените декларации, подадени пред Публичния регистър от лицата, заемащи висши публични длъжности  през периода от 14 септември до  31 декември 2016 г., и установи общо 31 заключения за несъответствия.

Сметната палата публикува СПИСЪК на лица по чл. 2, ал. 1 от Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности (ЗПИЛЗВДДД), с  встъпителни и финални декларации, подадени през периода  от 14 септември до 31 декември 2016 г., за които проверката по чл. 7 от закона е приключила със заключение за несъответствие.

За всички останали лица по чл. 2, ал. 1 от ЗПИЛЗВДДД, които са подали встъпителни и финални декларации през посочения период на 2016 година, проверката е приключила със заключение за съответствие.

 Проверката е извършена по отношение на:

- 113 встъпителни декларации;

-  127 финални декларации.

Установени са общо 31 заключения за несъответствия.

Проверката на имуществените декларации обхваща освен задължените лица и техните съпруг/а и ненавършили пълнолетие деца, съгласно разпоредбата на закона.

Съгласно ЗПИЛЗВДДД, когато е съставено заключение за несъответствие, председателят на Сметната палата уведомява изпълнителния директор на Националната агенция за приходите за предприемане на действия по реда на глава четиринадесета или петнадесета от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност”.