05.01.2024 г.

 

Председателят на Сметната палата Димитър Главчев и изпълняващият длъжността председател на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) и Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) Антон Славчев се срещнаха днес, за да обсъдят подписването на споразумение за сътрудничество между двете институции и обмяна на опит в борбата с корупцията и конфликта на интереси. В срещата взеха участие и служителите от Звеното за борба с корупцията, подкупването и прането на пари в Сметната палата

Целта е да се установи по-тясно взаимодействие между КПК и Сметната палата в борбата с корупцията и нейната превенция. Ще се осъществява по-бърза и оперативна връзка между двете институции при наличие на сигнали, както и ще бъдат предоставени съдействие и добри практики от страна на Комисията при работата на новосъздаденото Звено за борба с корупцията, подкупването и прането на пари в Сметната палата.

Двамата ръководители се обединиха около идеята, че това е добър знак за необходимостта и полезността на подобно сътрудничество не само между двете институции, но и между всички държавни органи в областта на борбата с корупцията.