21.12.2023 г.

Ежегодните награди на институцията за високи постижения бяха връчени вчера на тържество по повод професионалния празник на Сметната палата с участието на ръководството и служителите.

Много съм щастлив, че тази година като председател на институцията ще бъда част от този специален празник, заяви Димитър Главчев и благодари на всички служители за професионализма, упоритостта и всеотдайността, с които са работили през годината, за да бъдат постигнати високите резултати в дейността ни.

На празника присъстваха и бившите председатели на Сметната палата – доц. д-р Георги Николов, проф. Валери Димитров, г-жа Лидия Руменова и бившият член на Европейската сметна палата г-жа Надежда Сандолова.

Поздравителен адрес бе прочетен от името на управителя на Българската народна банка г-н Димитър Радев.

Специален юбилеен медал на Българската телеграфна агенция бе връчен от нейния генерален директор, който също бе гост на тържеството, на председателя на палатата Димитър Главчев, за ползотворното сътрудничество между агенцията и институцията.

С наградата „Одитор на Сметната палата на 2023 година“ бе отличена Александра Гълъбова - главен одитор в ИРМ Благоевград, от одитна дирекция II „Финансови одити“. Наградата бе връчена от заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова, като я получи от името на одиторката Юлия Качкова, началник на дирекция II „Финансови одити“.

Наградата „Одитен екип на Сметната палата на 2023 година“ бе връчена от заместник-председателя на Сметната палата Тошко Тодоров на екипа, извършил одита на Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН) за периода от 01.01.2016 г. до 31.12.2021 г. Отличието е присъдено на  Детелина Хаджиева - главен одитор, Мария Колева - старши одитор първа степен, и Биянка Янева, старши одитор първа степен, от одитна дирекция „Одити на изпълнението“ .

Наградата „Ръководител на Сметната палата на 2023 година“ бе връчена от председателя на Сметната палата Димитър Главчев на Росица Данова, директор на одитна дирекция „Одити за съответствие при финансовото управление“.