16.04.2015 г.

Днес на интернет страницата на Сметната палата е публикувана декларация на председателя на политическа партия “България без цензура” Николай Бареков със списък на физически лица, направили дарение на партията за 2014 г.

Декларацията отговаря по форма и съдържание на законовите изисквания и е с входящ номер от 16 април 2014 г.

Декларацията е предоставена след законовия срок 31 март,  поради което в рамките на правомощията на Сметната палата на партия “България без цензура” ще бъде съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за политическите партии.

Декларацията със списък на дарителите на политическа партия “България без цензура” за 2014 г., както и годишния й финансов отчет е публикувана в “Списък на политическите партии, чиито годишни финансови отчети за 2014 г. са представени в Сметната палата след законовия срок – 31.03.2015 г. и отговарят на изискванията за форма, съдържание и начин на представяне на отчета съгласно чл. 34 от Закона за политическите партии”, Раздел "Контрол - партии", "Отчети на партии"

 В същия списък е публикуван и  годишния финансов отчет на политическа партия “Другата България”, подаден на 15 април 2015 г. – също след законовия срок 31 март.  На партия “Другата България” също ще бъде съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за политическите партии.