20.12.2023 г.

 

Сметната палата избра да отличи две институции за най-добри свои партньори през 2023 г. – Прокуратурата на Република България и Националната служба за охрана.

Председателят на Сметната палата Димитър Главчев връчи днес отличията на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов и на бригаден генерал Емил Тонев – статуетка със символа на Сметната палата - сокол, стъпил върху скала от монети, както и почетна грамота.

Отличието се връчва на Прокуратурата на Република България за ефективното взаимодействие между двете институции във връзка със законовите им правомощия, както и в областта на борбата с корупцията.

Наградата на Националната служба за охрана се връчва за висок професионализъм, оперативност и ефективност при оказаната логистична подкрепа и взаимодействие при изпълнението на задачи.

Сметната палата и Прокуратурата на Република България ще проведат съвместни обучения на служители и експерти от двете институции в сферата на борбата с корупцията, както и за контрола при разходването на публични средства.

Димитър Главчев, Борислав Сарафов и ген. Емил Тонев изразиха увереност, че партньорството и съвместната работа на държавните институции ще бъдат в полза на българските граждани.