29.11.2002 г.

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА

НА ВЪРХОВНИТЕ ОДИТНИ ИНСТИТУЦИИ

ОТ ЛАТИНСКА АМЕРИКА И КАРИБИТЕ

ПРИСТИГА У НАС

29.11.2002 г.

Президентът на организацията на върховните одитни институции на страните от Латинска Америка и Карибите и генерален контрольор на Република Перу д-р Хенаро Матуте Межия идва у нас. Той ще бъде в България на тридневно официално посещение от 1 до 3 декември по покана на българската Сметна палата.

Д-р Хенаро Матуте Межия ще се срещне с председателя и членовете на Сметната палата на Република България и ще посети Териториалното поделение на Сметната палата в София. По време на разговорите ще бъдат обсъдени правомощията и независимостта на одита, организацията и видовете одит в двете страни, одита на околната среда, както и програмите за обучение и професионална квалификация и бъдещите предизвикателства за Сметната палата на Република България.

В програмата е предвидена среща на д-р Матуте със заместник-председателя на Народното събрание на Република България акад. Благовест Сендов.

Д-р Хенаро Матуте Межия е избран за Генерален контрольор на Перу през октомври 2001 г. Той е президент на Латино-американската организация на Върховните одитни институции  (OLACEFS) и член на Управителния съвет на ИНТОСАЙ.

Експерт по планиране, усъвършенстване на управлението и информационни системи. Има 25-годишен опит в обучението на висши ръководни кадри за публичната и частната администрация.