04.09.2001 г.

Подадени декларации по Закона за публичност на имуществото на лица‚ заемащи висши държавни длъжности

 


Във връзка с интереса, който се проявява към подаването на декларации по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, Сметната палата информира:


1. Към 12 ч. на 04.09.2001 г. 56 народни представители от ХХХVІІІ-то Народно събрание не са подали декларация образец 2 за имуществото и доходите през 2000 г. и декларация образец 3 за имуществото и доходите към момента на прекратяване на пълномощията им. Други 10 длъжности лица от изпълнителната и съдебната власт също не са подали декларация образец 2.


2. 106 народни представители от ХХХІХ-то Народно събрание не са подали декларация образец 1 за имуществото и доходите към момента на избирането им.


3. Пет министри от новия Министерски съвет не са подали декларация образец 1 за имуществото и доходите към момента на встъпването им в длъжност. За министрите от предишния Министерски съвет е определен срок за подаване на декларации образец 3 до 28.09.2001 г.


4. Бившият министър-председател г-н Иван Костов, както и сегашният министър-председател г-н Симеон Сакскобургготски, са подали своите декларации в срок.


Подаването на декларациите протича нормално. Имената на неподалите декларации ще бъдат огласени, съгласно изискванията на закона, през м. октомври.