21.02.2014 г.

Сметната палата на Република България подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Административен капацитет” за изпълнение на проект „Подобряване на професионалната компетентност на служителите в Сметната палата на Република България за осъществяване на ефективна и ефикасна одитна дейност“.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет“, със средства от Европейския социален фонд. Общата стойност на договорената безвъзмездна финансова помощ е 2 125 656,23 лв., а продължителността на изпълнението на проекта е 18 месеца.

Във връзка с предстоящото стартиране на изпълнението на дейностите по проекта, той ще бъде представен на встъпителна пресконференция, която ще се състои на 28 февруари 2014 г. (петък), от 9,30 ч., в хотел „Шератон“, Конферентна зала „Рила”. Поканени да присъстват на пресконференцията са представители на Народното събрание, Министерството на финансите, Управляващия орган на ОПАК, други институции, професионални и неправителствени организации, както и медии.

За допълнителна информация: Сметна палата, тел. 02/981 33 64