08.06.2021 г.

Председателят на Сметната палата Цветан Цветков връчи в юбилейното 10-то издание на Националния конкурс по одит за студенти „Млад одитор“ специална награда на  студентката Д.Янева от Икономическия университет Варна – стаж в институцията.

Изказвам благодарност на организаторите на конкурса за усилията им през изминалите 10 години и съм убеден, че мотивираха много млади хора през годините и им помогнаха активно да намерят своето поприще, да се развиват и в бъдеще да поддържат високи професионални умения, за да са полезни на обществото ни, каза Цветков.

Организатори на конкурса са Висшето училище по застраховане и финанси и одиторските дружества - "Ейч Ел Би България" ООД и "Захаринова Нексиа" ООД.

Тази година партньори на конкурса са Сметната палата, Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори и Институтът на дипломираните експерт-счетоводители.

Сред официалните гости на събитието бяха Менда Стоянова, проф. д-р Огнян Симеонов, председател на КПНРО, Велин Филипов - зам.-председател на ИДЕС.

В конкурса взеха участие над 80 студенти от 9 висши училища в България, а до финалния етап на надпреварата достигнаха 40 студенти.