23.02.2021 г.

По време на среща в Посолството на Република Индия председателят на българската Сметна палата Цветан Цветков връчи на Н. Пр. Пуджа Капур, извънреден и пълномощен посланик на Индия в Република България, „Златен плакет“ като израз на признателност и благодарност за цялостната подкрепа и оказвано съдействие през годините за развитието на добрите взаимоотношения между българската и индийската Върховни одитни институции.

Сметните палати на Република България и Индия винаги са поддържали много добри професионални взаимоотношения както в рамките на работните групи на ИНТОСАЙ, така и по отношение на редица други инициативи. Един от основните изрази на това сътрудничество е и участието на одитори от Сметната палата в обучения в рамките на Програмата за техническо и икономическо сътрудничество на правителството на Индия, които биват провеждани от водещи експерти от индийската Сметна палата, специалисти и ръководители на организации от публичния сектор. Добрите взаимоотношения и тясното сътрудничество между двете ВОИ, особено в рамките на Програмата за техническо и икономическо сътрудничество, не биха били възможни без подкрепата и съдействието на посолството на Индия в София в лицето на посланика на Индия у нас Н. Пр. г-жа Пуджа Капур.

Двадесет одитори от различни одитни дирекции са преминали обучения по одит на изпълнението, одит на околната среда, управление на публичните разходи, банково дело и финанси, одит на предприятията в публичния сектор, одит на програми в социалния сектор, одит в ИТ среда и др. Всички одитори са с прекрасни впечатления от индийската култура, история, обичаи и ценности, изтъкна председателят на СП.

Н. Пр. Пуджа Капур благодари на г-н Цветков за високото отличие и посочи, че след приключване на пандемията организацията на обученията в рамките на Програмата за техническо и икономическо сътрудничество ще бъде подновена.