05.06.2014 г.

Председателят на Сметната палата Лидия Руменова връчи първата награда в Националния конкурс по одит за студенти  „Млад одитор“ на студентка от УНСС. Конкурсът се организира за трета поредна година от Висшето училище по застраховане и финанси съвместно с одиторски компании. Целта на състезанието е популяризиране на одиторската професия сред младите хода в България и ролята на одита в бизнес средите и обществото.

Г-жа Руменова поздрави участниците в конкурса и организаторите и заяви, че като висш контролен орган Сметната палата е заинтересована в българската финансова  система и икономика да навлизат подготвени кадри, които непрекъснато да подобряват нейното управление и развитие. Тя подчерта, че от друга страна върховната одитна институция на България много разчита на приток от квалифицирани млади одитори в своите редици, за да може да поддържа и развива професионалния си капацитет.

В конкурса взеха участие студенти от специалностите финанси, счетоводство и контрол от всички висши училища. Тази година се състезаваха над 230 студенти от 20 висши училища в страната, като  най-много са били участниците от УНСС , следвани от Икономически университет – Варна,  и Стопанска академия „Д. А. Ценов“ - Свищов.