02.04.2014 г.

Председателят на Сметната палата изпрати на Главна прокуратура одитните доклади и одитните доказателства за извършените одити за съответствие:

- при администрирането на приходите от местни данъци и такси и при изразходването на целевите средства по бюджета на Община Видин за периода от 01.01.2012 г. до 30.06.2013 г.

- при администрирането на приходите от местни данъци и такси и при изразходването на целевите средства по бюджета на Община Дупница за периода от 01.01.2012 г. до 30.06.2013 г.

Член 56 ал. 1 от Закона за Сметната палата регламентира, че председателят на Сметната палата изпраща одитния доклад и материалите към него на прокуратурата при наличие на данни за престъпление. Съгласно чл. 56, ал. 3, Сметната палата не може да огласява данни от доклад, изпратен на прокуратурата, до приключване на наказателното производство. Затова Сметната палата публикува на интернет страницата си одитните доклади за извършените одити в общините Видин и Дупница без частите, които са изпратени на прокуратурата.

Докладите са изпратени на кметовете на общините Видин и Дупница, а също и на общинските им съвети.

За нарушения на процедурите за възлагане на обществени поръчки докладът за община Видин е изпратен и на изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки.