11.12.2015 г.

На 10.12.2015 г. се проведе традиционна среща, с която се отбеляза Деня на индийското техническо и икономическо сътрудничество ITEC.
По покана на Н. Пр. Раджеш Кумар Сачдева, посланик на Индия в България, на срещата присъстваха г-н Цветан Цветков, председател на Сметната палата и одитори, преминали одитни обучителни стажове в Международния център за информационни системи и одит (ICISA).
Г-н Цветков връчи юбилеен медал на Н. Пр. Сачдева по случай 135 г. от създаването и 20 години от възстановяването на Върховната одитна институция на България. Той благодари на Н. Пр. Сачдева за установеното  ползотворно сътрудничество между двете страни в областта на одита и посочи, че участието на  български одитори в обучителни курсове в Индия допринася Сметната палата да се превърне в модерна одитна институция.
Надявам се, че образователните курсове в Индия са помогнали на участниците да допълнят знанията си и да се запознаят с индийската култура, посочи Н.Пр. Сачдева. Друга цел на тези курсове е да се създават контакти между хора от различни страни, които се запазват дълги години. Ще продължаваме да организираме такива курсове и ще окуражаваме повече хора да се възползват от тях, каза посланик Сачдева