19.11.2015 г.

Председателят на Сметната палата на Република България Цветан Цветков награди с юбилеен медал „130 г. Сметна палата“ Арно Висер, председател на ЕВРОСАЙ и председател на холандската Сметна палата, Витор Калдейра, председател на Европейската сметна палата, българският представител в нея Илияна Иванова, Игор Шолтес, заместник-председател на Комисията по бюджетен контрол в Европейския парламент, Манфред Краф, заместник генерален директор на Генерална дирекция „Бюджет“ в Европейската комисия и Лидия Руменова, председател на Сметната палата (2014-2015 г.) .

Наградите се връчват с решение на Сметната палата по случай 135 г. от създаването и 20 години от възстановяването на Върховната одитна институция на България. 

„За мен е изключителна чест да удостоя всички вас с тази специална награда за приноса ви българската Сметна палата да се превърне в модерна одитна институция и достоен член на европейското семейство“  - така г-н Цветков се обърна към гостите, като им връчи отличията. Той поясни, че юбилейният медал е издаден за 130-та годишнина и ще се връчва до следващата кръгла годишнина на българската Сметна палата.    

На церемонията присъстваха заместник-председателите на българската сметна палата Горица Грънчарова и Тошко Тодоров, членовете Емил Евлогиев  и проф. Георги Иванов, както и директорите на одитните дирекции.

През тази година по същия повод юбилейният медал бе връчен и на доц.д-р Георги Николов и на проф. Валери Димитров.