15.06.2017 г.

Студентите, които са имали кураж да направят първите си опити като млади одитори  и да приемат предизвикателството да участват в тазгодишния конкурс „Млад одитор 2017“, бяха поощрени от председателя на Сметната палата Цветан Цветков и заместник-председателя Горица Грънчарова – Кожарева.

Г-н Цветков връчи награда на студент от Икономически университет- гр. Варна, за най-оригинална идея при решаване на одиторски казус в конкурса, който се организира за шеста поредна година от Висшето училище по застраховане и финанси заедно с одиторски дружества. Целта на състезанието е да популяризира одиторската професия сред младите хора и ролята на одита в обществото.

В конкурса се включиха студенти от 11 университета в страната. До втория етап - решаването на тест, бяха допуснати 70 участници. До третия етап - решаване на казус, бяха допуснати издържалите теста с над 60% верни отговора. Освен трите награди за победителите,  журито присъди за пръв път и три поощрителни награди за най-оригинални идеи при решаване на казуса.