04.06.2013 г.
Председателят на Сметната палата на Република България проф. Валери Димитров се срещна с председателя на Борда на Института на вътрешните одитори Фил Тарлинг. На срещата присъства и заместник-председателят на Сметната палата Цветан Цветков.

Обсъдени са проблеми на вътрешния одит и неговата роля за по-доброто управление на публичния сектор, както и областите, в които вътрешните одитори могат да си сътрудничат със Сметната палата в защита на обществения интерес.

Фил Тарлинг ще участва в Международна конференция под надслов „Вътрешният одит – компас на капитана“, организирана от Института на вътрешните одитори, който има 10 годишен юбилей, включително от приемането му за филиал на Международния институт по вътрешен одит (The IIA).

Фил Тарлинг е с над 25 години стаж в областта на вътрешния одит, финанси и бюжетиране в частния и публичния сектор, от които 20 години като ръководител вътрешен одит. Бил е президент на Института на регистрираните вътрешни одитори във Великобритания и Ирландия.

Има бакалавъркса степоен по Икономика от Nottingham Trent University, както и магистърска степен по Вътрешен одит и управление от City University Business School в Лондон. Притежател е на  множество  професионални квалифакации и сертификати, включително сертифициран вътрешен одитор (CIA), регистриран вътрешен одитор (CMIIA), и сертификациран за увереност в управлението на риска (CRMA).