05.06.2003 г.

Кръгла маса за обсъждане на проблеми, свързани с финансирането и контрола върху финансите на политическите партии, ще се проведе утре

05.06.2003 г.

Дискусия по Закона за политическите партии и основните проблеми, свързани с финансирането и контрола върху финансите на политическите партии в България, ще се проведе утре, 6 юни 2003 г. (петък) в хотел "Шератон", зала "Рила", от 10 часа.

Организатори на обсъждането са българската Сметна палата, проект "Инициатива отворено управление" на Американската агенция за международно развитие и неправителствената организация за борба с корупцията "Коалиция 2000".

В дискусията ще вземат участие г-н Ив Дубле, директор на Института за правни изследвания към парламента на Франция, г-н Григорио Кунадо, директор на отдела за финансов контрол върху политическите партии към Сметната палата на Кралство Испания, доц.  д-р Георги Николов, председател на Сметната палата на Република България, Даниел Смилов, преподавател по сравнително конституционно право към Централно-европейския институт в Унгария.

За участие в обсъждането са поканени народни представители, представители на изпълнителната власт, неправителствени организации, представители на чуждестранни посолства у нас.