30.06.2005 г.

Генералният одитор на Република Литва идва в България

30.06.2005 г.

Делегация, водена от генералния одитор на Република Литва г-жа Раса Будбергите, ще посети България от 30 юни до 2 юли 2005 г. Литовската делегация ще се срещне с председателя и членовете на българската Сметната палата.

На срещите ще бъде направена равносметка на сътрудничеството между двете Върховни одитни институции, осъществявано въз основа на подписаното между тях споразумение през юли 2003 г. Ще бъде обсъдено и бъдещото сътрудничество в изграждането на одитни системи, обмяната на опит по методологията на одитната дейност, взаимодействието в сферата на професионалното обучение и повишаването на квалификацията на кадрите и развитието на информационните технологии в одитната дейност.

Програмата за посещението предвижда двете страни взаимно да се информират за развитието на одитната дейност през изминалите две години.

Литовската делегация ще се запознае с работата на Териториалното поделение на Сметната палата в София.

Г-жа Раса Будбергите е избрана за генерален одитор на Република Литва през февруари 2005 г. Била е заместник-министър на правосъдието, съветник на премиера на правителството на Република Литва, заместник-секретар в Министерството на вътрешните работи и в Министерството на правосъдието.