16.09.2004 г.

Генералният одитор на Република Хърватия пристига у нас

16.09.2004 г.

Делегация, водена от генералния одитор на  Република Хърватия г-жа Сима Красич, пристига на официално посещение у нас от 16 до 18 септември 2004 г. по покана на българската Сметна палата.

Хърватската делегация ще се срещне с председателя и членовете на българската Сметна палата. По време на срещите тя ще бъде запозната с организацията, структурата и одитната дейност на българската Върховна одитна институция (ВОИ). Ще бъдат обсъдени и възможностите за сътрудничество между двете ВОИ.

Делегацията ще посети Териториалното поделение на Сметната палата в София, където ще се запознае с опита на регионалната структура на българската ВОИ.

Г-жа Сима Красич е избрана от парламента за първия генерален одитор на Република Хърватия  през 1994 г., а през 2002 г. е преизбрана на длъжността. Тя е финансов експерт с богат опит в областта на държавните органи и в органите с местно самоуправление в сферата на планирането и управлението на публичните средства.

Преди да бъде избрана за генерален одитор г-жа Красич e участвала в изграждането и управлението на данъчната служба в столицата Загреб и допринася за създаването на модерна данъчна система и данъчни служби в Република Хърватия.