01.12.2003 г.

Делегация на Сметната палата на Монголия, водена от нейния генерален одитор г-н Лхамсурен Жавзмаа, е на посещение у нас от 30 ноември до 5 декември 2003 г. по покана на българската Сметна палата.

Делегацията ще се срещне с председателя и членовете на българската Сметна палата и ще посети териториалните поделения на Сметната палата в София и Пловдив.

По време на разговорите ще бъдат обсъдени структурите и дейността на двете Върховни одитни институции и ще бъде споделен опит в одитната дейност. Ще бъде подписано и споразумение за сътрудничество между двете сметни палати.

Пред одиторите от Териториалното поделение – Пловдив, г-н Жавзмаа ще сподели монголския опит в одитната дейност по време на работен семинар, посветен на прилагането на указанията за финансов одит  и Закона за обществените поръчки.

Програмата на монголската делегация предвижда и среща със заместник-председателя на Народното събрание проф. Любен Корнезов.

Г-н Лхамсурен Жавзмаа е генерален одитор на Монголия от началото на 2003 г. От 1995 г. до 2003 г. е бил председател на Комитета за държавен контрол, а преди това – губернатор на областта Булган Аймаг.