20.05.2022 г.

Финансово-счетоводният факултет на Университета за национално и световно стопанство се превърна в българската емблема за академична и професионална подготовка, създавайки многохилядна общност от счетоводители, финансисти, одитори, които са подготвени творчески да решават проблемите на настоящето и бъдещето в частния и публичния сектор.

Това заяви председателят на Сметната палата Цветан Цветков по време на международната научна конференция „70 години Финансово-счетоводен факултет на УНСС“, с която бе отбелязана годишнината на факултета. Той подчерта, че младите хора в България в днешната реалност имат шанса да осъзнават ценността на свободата, да се стремят към истината и да имат смелостта да защитават доброто управление и обществения интерес. Цветан Цветков пожела на студентите и занапред да си поставят високи цели, да имат вяра и много енергия за тяхното постигане.

Научните доклади бяха организирани в 4 секции: „Финансово посредничество и финансови пазари, финансов мениджмънт, фискална политика“, „Счетоводна политика, анализ и стандартизация“, „Системи за управленски контрол, одит, данъчен контрол“ и международна секция.

Участниците в конференцията бяха преподаватели от български и чуждестранни университети.