28.10.2013 г.
Представители на Комисията по бюджетен контрол в Европейския парламент, ръководена от г-жа Ingeborg Grässleв, от групата на Европейската народна партия, Германия, и членът на Европейския парламент Ивайло Калфин в качеството си на придружаващо лице, се срещнаха с ръководството на Сметната палата на Република България.

В състава на делегацията бяха Joachim Zeller – от групата на Европейската народна партия, Германия, Georgios Stavrakakis - от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, и Szabolcs Fazakas – член на Европейска Сметна палата (Унгария), бивш председател на Комисията по бюджетен контрол в периода 2004-2006 г.

Председателят на Сметната палата представи пред гостите резултатите от осъществената реформа на институцията във връзка с новия Закон за Сметната палата, който е в сила от 2011 г. 

Европарлманетаристите проявиха интерес към контрола на обществените поръчки, одитите на европейските средства, както и от възможностите за одит на АЕЦ “Козлодуй”.