13.12.2017 г.

Председателят на Сметната палата Цветан Цветков връчи на г-жа Весела Палдъмова – Ковачева, директор на 134 СУ "Д. Дебелянов", плакета на Върховната одитна институция. Наградата бе присъдена в знак на ползотворното сътрудничество между училището и палатата и по повод на 60 –та годишнина, откакто негов патрон е Димчо Дебелянов. Големият наш поет е бил служител в институцията непосредствено преди заминаването си на фронта и трагичната си гибел и ученици от училището имаха възможност през годината да се запознаят с тази част от неговата биография, както и с работата на Сметната палата.

За мен е особена гордост да връча тази награда, защото тя е символ на изграждането на съвременни мостове между институцията и най-младите хора на България, които са нашето общо бъдеще. 134 СУ „Димчо Дебелянов“ е еталон за модерното българско училище, с най-високи критерии за преподаване, успеваемост на учениците и не на последно място, обучение в мултикултурна среда – нещо изключително важно в съвременния сложен и променящ се свят, заяви г-н Цветан Цветков при връчване на наградата.

Г-н Цветков бе специален гост на празника на училището „60 години светлина“ - Голямото писане, рисуване, фотографиране, колажиране и конструиране. Той връчи наградите на победителите в конкурса в раздел „Литература“, класирали се на първо, второ и трето място в двете възрастови групи –  до 12 години и над 12 години.

Председателят на Сметната палата бе избран и да определи най-добрия двойник на Димчо Дебелянов от участниците в специалния конкурс за двойник на големия ни поет сред бащите на учениците.