01.10.2007

 

Сметната палата е сред призьорите в традиционния конкурс на Фондация “Програма достъп до информация”. Институцията получи отличие – грамота, в категорията “най-добра уеб страница от гледна точка на Закона за достъп до обществената информация”. Грамотата се дава за принос в достъпа до обществена информация. Това е признание за Сметната палата в стремежа й да осигурява на обществеността богата и пълна информация и по този начин все по-голяма публичност и прозрачност на дейността си чрез най-мощното средство за информиране - интернет.
Интернет страницата на Сметната палата е отличена сред проучени 411 уеб страници на различни институции и държавни органи, като номинираните в категорията са 8.
Наградите в категорията за уеб сайт се присъждат за пръв път след двегодишно прекъсване, поясни Гергана Жулева, изпълнителен директор на Програма “Достъп до информация”.
Фондацията връчи годишните си награди на церемония в петък, като по този начин отбеляза и Международния ден на правото да знам – 28 септември.