16.01.2019

Възможностите за бъдещо партньорство между Сметната палата (СП) и Българската стопанска камара (БСК) бяха обсъдени на среща между председателя на одитната институция Цветан Цветков, заместник - председателите Горица Грънчарова-Кожарева и Тошко Тодоров и председателя на Българската стопанска камара Радосвет Радев.

Ръководството на СП подчерта, че представителите на бизнеса активно участват в инициативи на институцията, като конференциите по проблемите на младежката безработица, финансовите инструменти на ЕС, в дискусиите в областта на  обществените поръчки и за опрелянето и разходването на такса битови отпадъци в общините.

Цветан Цветков изрази удовлетворение от досегашното ползотворно партньорство с БСК и увереност, че то ще продължи и занапред. БСК бе поканена да предложи теми, които представителите на бизнеса са идентифицирали като проблемни и от висок обществен интерес и могат да бъдат включени в процеса на изготвянето на Програмата за одитната дейност на СП.

Добрите досегашни отношения трябва да бъдат продължени и доразвити в полза на нашите членове, каза председателят на БСК Радосвет Радев, като отбеляза, че от една добре работеща Сметна палата има интерес не само бизнесът, но и цялото общество.

Обсъдени бяха и възможностите за организиране на форум, посветен на отчетността и прозрачността при управлението на публичните финанси.

Цветан Цветков връчи на Радоствет Радев Юбилейния медал на институцията по решение на Сметната палата.