07.04.2005

Новият председател се срещна с членовете на Сметната палата и директорите на териториалните поделения

7.04.2005 г.

        Новият председател на Сметната палата на Република България проф. Валери Димитров се срещна с членовете на Сметната палата и директорите на териториалните поделения на Върховната одитна институция. Той бе представен от досегашния неин председател – доц. д-р Георги Николов, който символично му връчи ключовете на кабинета си. Срещата се състоя в сградата на Сметната палата. Доц. Николов заяви, че ще помогне на наследника си да навлезе по-бързо и лесно с работния ритъм на институцията.

        Проф. Валери Димитров каза, че се отнася с голям респект и уважение към хората, изградили институцията и благодари на доц. Николов за личния му принос. Той уточни, че нито веднъж досега не е чул в парламента негативно мнение за дейността на институцията и това също е едно от доказателствата за нейния много висок престиж. Според проф. Димитров членството ни в Европейския съюз е много сериозно предизвикателство пред Сметната палата, но институцията до голяма степен е подготвена за това и може да се разчита на създадените вече традиции.

        По-късно днес проф. Димитров ще се срещне и с участниците в срещата на служителите за свръзка на Върховните одитни институции (ВОИ) на страните-кандидатки за ЕС - България, Хърватия, Румъния и Турция, ВОИ на Албания и представители от Европейската сметна палата и СИГМА, която се провежда в резиденция "Бояна".