05.07.2004

Делегация на Сметната палата е на посещение в сметните палати на Китай и Монголия

05.07.2004 г.

По покана на генералния одитор на Китайската народна република  Ли Жинхуа и главния одитор на Монголия Лхамсурен Жавзмаа  от  3 до 11 юли 2004 г. делегация на българската Сметна палата, водена от нейния председател доц. д-р Георги Николов, е на официално посещение в Китайската народна република  и Монголия.

По време на посещението ще бъдат обсъдени организационната структура и одитната дейност на Върховната одитна институция на Китай, нейният опит в одита на информационни системи и одита с информационни системи, ролята й в борбата срещу измамите и корупцията, взаимоотношенията с парламента, оценката и стимулирането на персонала. Програмата предвижди срещи на българската делегация с генералния одитор на Китайската народна република  Ли Жинхуа и в териториално поделение, посещение на учебен център на Китайската Сметна палата.

Българската делегация ще се срещне с главния одитор на Монголия Лхамсурен Жавзмаа и главния одитор на гр. Улан Батор и с ръководството на Великия Държавен Хурал на Монголия, ще посети териториално одитно поделение. Предвижда се подписване на споразумение за сътрудничество между Сметната палата на Монголия и териториалните поделения на българската Сметна палата в София и Пловдив.