Одитори от Националната Сметна палата на Косово обменят опит с българските си колеги в планирането на одити

dsc-4259-3_220x165_fit_478b24840a
16.07.2019

Доброто партньорство и обмяната на опит и знания са много полезна форма за усъвършенстване на одитните институции, за повишаване на квалификацията на служителите им и за професионален напредък.  Това каза председателят на Сметната палата Цветан Цветков на срещата с делегация на Националната Сметна палата на Косово, водена от помощник-генералния й одитор Керкин Морина. Делегацията е на посещение в българската Сметна палата от 15 до 16 юли 2019 г.

По време на визитата гостите от Косово се запознаха с организацията и структурата на ВОИ на България, със стратегическото планиране на дейността й, с планирането на одитните задачи при одитите за съответствие при финансовото управление и одитите на изпълнението.

Презентации по темите направиха Тома Дончев, директор на дирекция „Развитие на одитната дейност“, Павлина Михайлова, директор на одитна дирекция II "Одити за съответствие при финансовото управление", Дилета Касабова, началник на отдел I „Одит на изпълнението“ и  Коста Стоянчев, началник отдел „Планиране и анализ на одитната дейност“.

x images

За коректното визуализиране на тази страница е препоръчителна минимална версия
Internet Explorer 8.


Моля обновете версията на Internet Explorer или използвайте друг браузър.