Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата и Групата за приятелство България – Македония, се срещнаха с върховни одитори и депутати от Македония

m-nc-181018r_220x165_fit_478b24840a
18.10.2018

Можете да разчитате за всичко на нас, каза председателят на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика в 44-то Народно събрание Емил Димитров на срещата на народни представители от Комисията и Групата за приятелство България – Македония, с делегация от Република Македония.  

Делегацията е на посещение у нас в изпълнение на туининг проекта “По-нататъшно развитие на административния капацитет и ефективност на одитната дейност на Сметната палата на Македония” MK 13 IPA FI 01 17, чийто ръководител е българската Сметна палата. Делегацията е водена от Назер Адеми, и.д. генерален одитор на Македонската Сметна палата, като в състава й са и членовете на Комисията по бюджет и финанси в македонския парламент Рексаил Измаили и Диме Велковски, и съветничката към Комисията - Оливера Тренговска.

На срещата в Народното събрание присъстваха председателят на българската Сметна палата Цветан Цветков и членът на палатата Емил Евлогиев.

Българските парламентаристи заявиха категоричната си подкрепа за интеграцията и приобщаването на Македония към Европейския съюз.

Емил Димитров подчерта добрите отношения между двете страни. Той изрази задоволството си от факта, че македонските одитори са избрали да се учат именно от бълграската Сметна палата, отчитайки близките проблеми и предизвикателства.

Македония е в сърцето на всеки от нас и задълбочените контакти през последната година и половина трябва да продължат и в бъдеще, каза председателят на Групата за приятелство България – Македония в Народното събрание Борис Вангелов.

Народният представител Тома Биков посочи, че основен приоритет на България е да гарантира и да работи усилено за сигурността и мира в региона.

В рамките на срещата македонските гости изразиха надеждата си за реализацията на повече проекти от взаимен икономически интерес. 

Емил Димитров връчи на гостите плакети като знак за продължаване на сътрудничеството.

x images

За коректното визуализиране на тази страница е препоръчителна минимална версия
Internet Explorer 8.


Моля обновете версията на Internet Explorer или използвайте друг браузър.